tirsdag 30. mars 2010

Litt påskepynt

Jeg må innom og si hei.;))
 Jeg har hatt det så travelt og  håper jeg kan få tid til å lese litt blogger ikveld og kommentere litt.Nå skal jeg faktisk ut å handle litt. Er i shoppinghumør.


Har strikket en påskegul vaskeklut og tatt litt bilder ute med de få blomstene som jeg har begynt å kjøpe på.Å, jeg er så glad i blomster.

 Tenk at vi allerede kan begynne å se litt farger utenfor.


Hjerter i alle fasonger er så fint. Symbol på kjærlighet som alle bruker fra de er bitte små til de er gamle.

Ha en fin forberedning til påske alle sammen med pynting og kos.


Hvorfor pynter vi med gule kyllinger , harer, egg og alt mulig? 

11 kommentarer:

 1. Naturligtvis är det härligt med är alla vårblommor nu. Tvättlappen är så härligt påskgul och Fiffigt igen sticka i årtalet också.
  Har du såg bra ut med

  SvarSlett
 2. Nok engang har du laget fine vårlige småting og slike hjerter er jo så anvendelige. Blomster er et must for å påskynde vårfølelsen nå etter en laaang, kald vinter.
  Du spør hvorfor egg, kyllinger, harer og gult blir forbundet med påsken. Kyllinger og egg symboliserer jo nytt liv og sola, som vi forhåpentligvis får se mye til fremover, er gul. Harene aner jeg ikke noe om, men hybelkaniner derimot... ;)
  Forresten er mange av vårens første blomster også gule, de skal signalisere til de første summende insektene hvor det er nektar å hente.
  Ønsker deg fine, vårlige påskedager!
  Klemmm

  SvarSlett
 3. Så fint med tvättlapp i så vacker färg! Och jag håller med dig, det är underbart med alla blommor på våren. Jag letar varje promenad efter Tussilago ( de där små gula blommorna som växer i diken vet inte vad de heter hos dig) men inga har jag hittat än.
  Ha det så gott över Påsken!
  Kram
  Susanne

  SvarSlett
 4. Du burde ta en titt inne på bloggen hos Gunknitter, hun har gjenfortalt og illustrert hele historien med påskeharen.
  http://gunknitter.blogspot.com/2010/03/en-gang-for-veldig-lenga-sidan-da-sola.html

  En annen forklaring er jo at både haren og egg er fruktbarhetssymboler og før påsken ble "påske" var den en vårfest for fruktbarhet og grøde. Og gult skulle vel symbolisere sola, som Røsslyng sa.

  Det engelske ordet for påske "Eastern! kommer fra Oestra - som var britenes fruktbarhetsgudinne i de gode gamle dager.

  Ha en riktig fin påske uansett. Klem til deg fra meg.

  SvarSlett
 5. Ja, kylling og egg er nok fruktbarhetssymboler eldre enn påsken sjøl. Vår er jo oppvåkning på planter og dyr, nå gjelder det å begynne å tenke på forplantning...

  SvarSlett
 6. Så mye fint du har laget, jeg kommer i påskestmning. Jeg har også hatt det veldig travelt de siste ukene og er nå inne her i bloggverdenen og lar meg inspirere av bloggere.
  God Påske til deg fra meg :0)

  SvarSlett
 7. Å riktig så flotte ting igjen hos deg;)
  Blir i godt humør av slike vårlige påsketing;)

  Er bare så svint innom for å ønske deg en flott vår og sommer. Sees her inne til høsten;)
  klem fra Ingrid

  SvarSlett
 8. Å, så fin påskepynt! Jeg synes det er så flott å pynte med gult til påske, det minner meg om sola og det blir litt lysere inne med all den gule pynten. Da begynner våren synes jeg. ha en strålende fin påske:-)

  SvarSlett
 9. Fin vaskeklut og hjerte du har laga!! Ha ein superfin påske:))

  SvarSlett
 10. Det er et modig skritt å søke permisjon for å prioritere seg selv - men tenk så godt for sjel og sinn da. Vi har kanskje bare dette livet?

  Læreryrket er ikke akkurat blitt mindre krevende med årene heller. Det krever sin kvinne eller mann, så en pause i bakken kan være vel anvendt tid tror jeg. På de 15 årene jeg har jobbet - dvs nå jobber jeg jo ikke - har presset blitt hardere og hardere. Og da tenker jeg ikke på unger egentlig, men på alt "styr" rundt - om jeg kan kalle det det. Jeg ble (blir) litt frustrert over at tiden jeg hadde til rådighet sjelden kunne brukes til å forbedrede nye timer. Alltid noen nye prosjekter, satsningområder, plattformer, annen dokumentasjon. Jeg elsker samspillet med elevene - det andre kan jeg faktisk styre meg for. Men - jeg var jo en sånn superwoman-lærer, teamleder, trinnleder, tillitsvalgt og jeg vet ikke hva ;) - men kreftene ble tappet sakte men sikkert og jeg ble syk, både i kroppen og i hodet. Stopp sa det så det sang. Og her er jeg nå - krabber meg opp og fram igjen. Sy er terapi det. Koser meg veldig - og gleder meg til å utforske overlock.
  Så spennende at du skal prioritere det kreative framover. Jeg skal følge med.

  Jeg lærte å sy på en Pfaff-maskin. Det var et morsomt ord husker jeg. Pfaff. Jeg husker den som om det skulle stå foran meg akkurat nå. Mormor sin. Håper at hun ikke har kastet den, men at den står i kjelleren eller loftet hennes et sted. Hun kjøpte seg etterhvert en ny hun aldri ble helt fortrolig med.

  God påske til deg og dine ;).

  SvarSlett
 11. Heiann:) Et vakkert hjerte og en fin påskegul klut,,det lyser vår og gjør en i godt humør av disse fargene. Er mye nytt her siden siste besøk,jammen er du flink til å sy også. Ønsker deg og dine en fortsatt fin start på påsken:))

  SvarSlett

Jeg er veldig glad for en kommentar fra deg:-)

Populære innlegg

Bloggurat

Bloggurat

Levivest

Levivest
Gratis mønster

Mine sønner

Lang jakke i "Bomull/lin

Lang jakke i "Bomull/lin

Oppskrifter

Oppskrifter
Garnbutikk